KIERUNEK:
DIETETYKA
Wydział:
Nauk o Zdrowiu
Typ studiów:
II stopnia
Język podstawowy:
polski
Czas trwania:
2 lata, 4 semestry
Forma studiów:
stacjonarne, niestacjonarne
Kryterium:
Od kandydatów wymagany jest dyplom ukończenia studiów kierunku dietetyka, lub innego, w dziedzinie nauk medycznych i nauk o zdrowiu, lub w dziedzinie nauk rolniczych.
OPIS KIERUNKU
Studia II stopnia na kierunku Dietetyka pozwolą na uzyskanie najwyższych kwalifikacji zawodowych.
Uzyskując tytuł magistra dietetyki, absolwenci zostaną specjalistami w zakresie poradnictwa dietetycznego, żywienia klinicznego, opracowywania diet leczniczych jak i dla wymagających sportowców.
Studia II stopnia na kierunku Dietetyka przeznaczone są dla absolwentów I stopnia kierunku dietetyka, lub innego, w dziedzinie nauk medycznych i nauk o zdrowiu, lub w dziedzinie nauk rolniczych.
Studia przygotują przyszłych absolwentów do pracy w placówkach ochrony zdrowia, poradniach żywieniowych, sanatoriach, ośrodkach sportowych i organizacjach konsumenckich.
PARTNERZY KIERUNKU