KIERUNEK:

DIETETYKA

Wydział:

Nauk o Zdrowiu

Typ studiów:

II stopnia

Język podstawowy:

polski

Czas trwania:

2 lata, 4 semestry

Forma studiów:

stacjonarne, niestacjonarne

Kryterium:

Od kandydatów wymagany jest dyplom ukończenia studiów kierunku dietetyka,  lub innego, w dziedzinie nauk medycznych i nauk o zdrowiu, lub w dziedzinie nauk rolniczych. 

OPIS KIERUNKU

Studia II stopnia na kierunku Dietetyka pozwolą na uzyskanie najwyższych kwalifikacji zawodowych.

Uzyskując tytuł magistra dietetyki, absolwenci zostaną specjalistami w zakresie poradnictwa dietetycznego, żywienia klinicznego, opracowywania diet leczniczych jak i dla wymagających sportowców.
Studia II stopnia na kierunku Dietetyka przeznaczone są dla absolwentów I stopnia kierunku dietetyka,  lub innego, w dziedzinie nauk medycznych i nauk o zdrowiu, lub w dziedzinie nauk rolniczych. 
Studia przygotują przyszłych absolwentów do pracy w placówkach ochrony zdrowia, poradniach żywieniowych, sanatoriach, ośrodkach sportowych i organizacjach konsumenckich.

PARTNERZY KIERUNKU

WARUNKI REKRUTACJI

ZASADY REKRUTACJI

WYMAGANE DOKUMENTY